Heb je het altijd druk? Zo kom je ervan af.

14 juni 2021 Vincent Carree

Door de jaren heb ik geleerd dat tijdplanning heel erg belangrijk is, als een medewerker door de bomen het bos even niet meer ziet. Iemand haalt zijn targets niet en de agenda is leeg maar de mailbox is vol. Als je vraagt hoe het gaat dan is diegene altijd druk. Wanneer ik dit opmerk neem ik de tijd om samen met de medewerker even alles op pauze te zetten. Daarna nemen we rustig door wat er moet gebeuren en zetten we alles op een rijtje.  

Hoofd- en bijzaken scheiden, daar komt het vaak op neer. Een verzoekje van die fijne collega ben je geneigd om eerder op te pakken dan het nabellen van die lastige lead. Als het om slechts twee zaken zou gaan dan was het nog makkelijk te plannen. Maar meestal heb je een volle mailbox, staan er taken open in HubSpot en heb je vast ook nog ergens een losse to-do-lijst slingeren.  

Door de volgende twee vragen aan jezelf stellen én eerlijk te beantwoorden schep je snel weer orde:

1. Welke zaken leveren resultaat op?

2. Welke zaken geven je energie?

De eerste vraag helpt je om de helikopterview aan te nemen en alles van bovenaf te bekijken. Vraag je ook af welk resultaat het meest gewenst is of bespreek dit met je salesmanager. Als je dit hebt gedaan zie je dat er waarschijnlijk heel veel onbelangrijke mails zijn of to-do’s die niks met sales te maken hebben. Deze dragen minder bij aan het resultaat wat jij wilt bereiken: het halen van je target!

Nu de tweede vraag. Op basis van het antwoord op deze vraag kan je een planning maken. Door deze zaken op te pakken kan je snel wat to-do’s van je lijst afstrepen en kom je in een happy flow. Dit geeft je de kracht om hierna ook moeilijkere zaken op te pakken.  

Bonustip: de eerste klap is een daalder waard

Vroeger werkte ik altijd mijn mailbox bij van oud naar nieuw. Dankzij mijn collega Michiel doe ik dit nu andersom. Eerst kijken of er bovenin je mailbox warme kansen zitten. Pak deze direct op want ze hebben de hoogste kans van slagen!

Interesse of vragen
over onze oplossingen?
Mail Vincent